Hier vindt u alles over projecten die we met de hele school beleven.

 

 

 

Dit schooljaar beleefden we een project rond dieren!

Beestig leuk project!

Bij de start van onze projectweek kwam er een moedeloze, overwerkte boer aan alle kinderen van het SJIBke vragen of hij een weekje op vakantie mocht gaan...en of zij dan op enkele boerderijdieren wilden passen. Dat moest hij onze enthousiaste leerlingen geen twee keer vragen! Maar wisten zij wel genoeg over de dierenwereld?

Elke klas schoot meteen in actie en onderzocht en ontdekte alles over allerlei soorten dieren. Onze kleuters leerden de kneepjes van het vak in een geweldige kinder- en speelboerderij, en ook de eerste graad deed ervaring op tussen echte boerderijbeesten. De tweede en derde graad kwamen alles te weten over waterdieren en de bedreigde diersoorten uit de zoo. Zo bewezen al onze energieke leerlingen dat ze echte dierenspecialisten zijn, en kon de boer met een gerust hart zijn dieren achterlaten in de tuin van onze school.

Met hun hart voor dieren verzorgden alle kinderen van het SJIBke de geiten, de lammetjes, het grote wollen schaap, de kippen, het konijn en Bert de cavia. Voldoende eten en drinken geven, de vacht borstelen, op tijd de stal uitmesten en vooral veel liefde geven...de Sjibbertjes slaagden met glans in hun opdracht!

Op het einde van de projectweek kwamen de bruingebrande boer en zijn boerin terug van hun vakantie in Spanje. Hij was helemaal uitgerust en enorm onder de indruk van de goede zorgen die zijn dieren in het SJIBke hadden gekregen.

Super goed gedaan, Sjibbertjes, het was een beestig leuk project!

Naar boven