Wat we in 2019-2020 allemaal beleefden in onze school

 

 

 

 

Eerste schooldag -  Strapdag  - 

 

20 september: strap je mee?

De strapdag, een geslaagde verkeersdag.

Alle kinderen van klein tot groot oefenden hun fiets-en verkeersvaardigheden een hele dag door.

Fietsparcours, fietsen op openbare weg, uitleg van politie, dode hoek ervaren bij vrachtwagen,…

Het hoorde er allemaal bij.

 
Naar boven

 

 

 

 

 

2 september 2019

Geef me de vijf!

Vorig schooljaar namen we tijdens een pedagogische studiedag met ons leerkrachtenteam het schoolreglement een keertje door. Te veel regels zorgen bij de kinderen voor onduidelijkheid en dus gingen we op zoek naar hoe het beter kon!

We kwamen na hard werken uit op ons gloednieuwe schoolreglement: Geef me de vijf! Een reglement van 5 hoofdpunten met daaronder enkele verduidelijkingsregels, een reglement met de visuele ondersteuning van een hand en 5 leuke symbolen.

Het jaarthema op school is dit jaar ook erg aansluitend “Handen vol hoop”. Om het schooljaar te beginnen kregen de leerlingen op 2 september meteen een leuke activiteit hier rond voorgeschoteld. Elke klas moest op zoek naar 5 enveloppen verstopt op het schooldomein. In elk van deze enveloppen zat één van de nieuwe hoofdpunten uit ons reglement en zij mochten deze met behulp van kaartjes omzetten naar gebarentaal!

Doorheen het komende schooljaar zullen de leerlingen elke twee maanden een ander hoofdpunt onder de loep nemen in de klas. Zo leren ze het nieuwe schoolreglement stap voor stap beter kennen en werken ze aan hun sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel.

Tot slot zullen we ook onze speelplaats opfleuren met een grote kleurrijke hand We voorzien een grote houten hand waarop elke leerling zijn/haar handafdruk mag plaatsen! Zo ondertekenen we allemaal samen ons nieuwe reglement en hopen we het letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten!

 

Zo maken we er samen een fijn schooljaar van!

 
Naar boven